Hvordan kan Jugoslavias landslag se ut i dag

Siste gang fotballaget kalt “Jugoslavia” (helt hørtes som Forbundsrepublikken Jugoslavia) deltok i en stor fotballturnering i den allerede fjernt 2000, da den nådde kvartfinalen til EM, holdt i Belgia og Nederland. Men laget var faktisk allerede landslaget Serbien og Montenegro, og inkluderte ikke spillere fra Kroatia, Slovenia, Bosnia og Hercegovina, samt Makedonia, som da hadde sin egen fullverdige nasjonale squads.

Nå har absolutt alle landene i det tidligere Jugoslavia (selv Kosovo) sine egne nasjonale lag, og de mest vellykkede av dem er selvfølgelig Kroatiens lag, som i løpet av uavhengigheten kunne oppnå bronse ved VM i 1998 og sølv ved VM i 2018.

Det er ikke utelukket at i den avgjørende kampen ved Mundial i Russland manglet “brikkerne” bokstavelig talt to eller tre bedre fotballspillere enn de de hadde i sin oppstilling. Nå, hvis landslaget i Jugoslavia kom til kampen med Frankrike, så er det ganske mulig at dette laget klarer å bli verdensmester. Og hvem ville spille i dette laget? La oss prøve å fantasere, basert på dagens form og fordelene til fotballspillere.

Hvordan kan Jugoslavias landslag se ut i dag

Målvakt – Jan OBLAK (Slovenia), 25 år gammel, til fordel for Atletico
Kostnads ​​Estimert Portal Transfermarkt: 80 millioner euro
Brukte 18 kamper for landslaget i Slovenia

Kanskje er Oblak nå den mektigste målvakten, som representerer landene i det tidligere Jugoslavia. Potensielle konkurrenter for ham er landsmannen Samir Handanovic fra Inter og Bosnian Asmir Begovic fra Bournemouth, men begge disse målvaktene er faktisk på slutten av karrieren, mens Oblak opplever en ekte topp og kan holde seg på toppnivå så lenge som minimum de neste 7-10 årene. Takket være det store trykket i skyene, er Madrid Atletico kjent som et av de minste hoppende lagene i vår tid, og Jan selv har vunnet det såkalte Zamora-troféet i tre sesonger på rad, tildelt årlig til målvakten med det laveste antall mål som er gitt i hvert spill.