I lang tid var den talentfulle Vrsalco

Kanskje er Oblak nå den mektigste målvakten, som representerer landene i det tidligere Jugoslavia. Potensielle konkurrenter for ham er landsmannen Samir Handanovic fra Inter og Bosnian Asmir Begovic fra Bournemouth, men begge disse målvaktene er faktisk på slutten av karrieren, mens Oblak opplever en ekte topp og kan holde seg på toppnivå så lenge som minimum de neste 7-10 årene. Takket være det store trykket i skyene, er Madrid Atletico kjent som et av de minste hoppende lagene i vår tid, og Jan selv har vunnet det såkalte Zamora-troféet i tre sesonger på rad, tildelt årlig til målvakten med det laveste antall mål som er gitt i hvert spill.

Høyre tilbake – Shime Vrsalko (Kroatia), 26 år gammel, til fordel for Inter
Kostnad estimert av Transfermarkt portal: 25 millioner euro
Brukte 43 kamper for det kroatiske laget

I lang tid var den talentfulle Vrsalco ikke i stand til å bryte inn i det kroatiske landslaget på grunn av at hans stilling var tett okkupert av Darijo Srna. Men etter Euro 2016 bestemte Srna seg for å fullføre en internasjonal karriere, og stedet på høyre flank av forsvaret dro helt til Vrsalco. Ved VM i Russland var det Shima som spilte i alle de viktigste kamper i det kroatiske landslaget og fikk dette laget til å komme til finalekampen. Om sommeren ble Vrsalco leid av Inter fra Atletico, men hittil har han ikke vært i stand til å vinne et solidt sted i Nerazzurri-basen. Samtidig er Vrsalko i dag den sterkeste høyrebackspilleren blant spillerne i det store tidligere Jugoslavia.

Midtforsvareren – Stefan SAVIC (Montenegro), 27 år gammel, til fordel for Atletico
Kostnads ​​Estimert Portal Transfermarkt: 40 millioner euro
Brukte 48 kamper og scoret 4 mål for landslaget i Montenegro

En talentfull Savich i en alder av 20 var i Manchester City, som så etter ham i Partizan Beograd. Han kunne imidlertid ikke bli en viktig spiller for “borgere”, og et år senere dro han til Italia, og ble Fiorentina-spilleren i bytte for Matija Nastasić. Som tiden har vist, var denne utvekslingen en feil for Manchester City, fordi Nastasic ikke klarte å vise samme fremgang som Savich lyktes. For øyeblikket er Stefan en viktig aktør i forsvaret av Atletico Madrid og en av de sterkeste ryggene fra landene som tidligere var en del av Jugoslavia.