I mai 2017 kom Michael Eisner til engelsk Portsmouth

I mai 2017 kom Michael Eisner til engelsk Portsmouth. Ved ankomst ble han møtt av 1500 fans. Hans oppgave var ikke lett: å overbevise 75% av lidenskapelige fans om å selge ham, en Hollywood-forretningsmann og hans barn deres favorittklubb.

Han var godt klar over at et slikt forslag ville bli akseptert med stor skepsis. Portsmouth har allerede en historie med utenlandske eiere, og en slik usurping har ikke endt med noe godt. Først den russisk-israelske, og deretter Emiraten, Saudi og Nepalske eiere druknet en århundre gammel klubb som fløy fra Premier League til League 2, fjerde delingen av England. Katastrofalt vrak, som truet laget med forsvinning. Bare et konsortium på 3000 lokale fans som ikke sparte sine egne penger, reddet “pompey”.

Før møtet med de mange eierne visste Eisner at overbevisende dem ikke ville være lett. Det er bare at Goldhall og begynner å skyve, vil ikke fungere: det var forberedt på å møte lokalbefolkningen, som det er bedre å snakke direkte – det er en av de viktigste basene i British Navy i Portsmouth. Det er en enkel by hvor alle kjenner hverandre. Den rike mannen fra California for å bli “hans” vil være veldig vanskelig.

Start Eisner bestemt med en 25-minutters presentasjon, som “han gjorde alltid.” Eisner skisserte sin visjon om hva Portsmouth venter på i fremtiden i regi av investeringsfirmaet Tornante.

“Vi lovte ikke at vi ville bruke hundrevis av millioner pund og komme inn i gjeld. Jeg sa at hvis de vil ha dette, så passer jeg ikke til dem. ”

I stedet begynte Eisner å snakke om sin rolige og målte taktikk.