Jindřichův Hradec vil møte basketballgiganter fra Nymburk

“Nymburk har bygget et veldig sterkt lag i år. Det er ingen store stjerner som Simmons eller Washington. Han satser på bytte unge utenlandske spillere. I forbindelse med det beste av tsjekkiske basketball og danne et team med de høyeste ambisjoner – ikke bare i den tsjekkiske ligaen. Selv i den internasjonale VTB League beviser sin kvalitet som gjenspeiles av den pågående fjerdeplass med tre seire og bare ett tap “sa sportssjef Radim Valcha Lions.

” Nå har vi fire vanskelige kamper. Etter å ha gått til Decin Nymburk Prostejov og deretter venter på oss hjemme så langt ubeseiret Opava. Med Nymburk ønsker vi å vise god ytelse og til å stille inn på andre kamper.Mot slike motstandere, må vi demonstrere ytelsen på kanten av våre evner og med et minimum av feil, “sa han.

Tilsvarende samtaler og hovedtrener Henry Hradec Karel Forejt. “Kampen i seg selv bør være en utfordring for gutter å sammenligne med topp europeiske. Nymburk er et lag som har svært høye ambisjoner. Det er dermed en av de få gangene vi veier med slike gode spillere, “sa trener basketball Lions.

Forejt raskt påpekt at absolutt favorittlaget før fremover svikter. “Det er bare et annet spill i serien, ønsker vi å vise folk at vi kan spille basketball. Selv om vi går ombord mot gigantene og absolutt ikke gi ham en gratis hud. Jeg tror kampen mot Nymburk viser oss også hvordan vi måler opp til de andre lagene i ligaen.Men vi kan ikke tilby en bedre innbydelse til publikum. Nymburk dette er kanskje et enda bedre lag enn i fjor, “sa Forejt.

I mellomtiden, Hradec i National Basketball League trives. Etter tre runder har en saldo på 2-1 og er fjerde totalt. I den første runden, Lions tapte til Svitavy 76:80, deretter vant hjemme mot Köln 86:77, deretter vant i Brno 84:79.

“Mine personlige ønsker før første kamp for sesongen var å vinne to kamper av tre, som lyktes. Jeg er fortsatt lei meg for det første hjemmespillet da Svitavy vant oss. Vi spilte så dårlig. Men på den annen side, dette smågutter tilbake til bakken og begynte å spille fair, “han innrømmet Charles Forejt.