Conor McGregor kan aldri bruke boksen lisens, men ikke skrive ham av

Når det gjelder å sløre linjene mellom MMA og den søte vitenskapen, kan boksebroen være en spesielt verdifull gjeng. Det føles noen ganger som om vi representerer kampene tilsvarende i slutten av 1980-tallet, Liverpool, forferdet på Dana Whites UFC, som kommer hardt opp på banen, har til hensikt å banke oss rett utenfor vår bølle. Det er en iboende frykt for at MMAs hver gevinst er i boksningens dødelige utgift, at denne byen ikke er stor nok til oss begge.

Nyhetene brøt tidligere i morges, og skammen fulgte snart etter. “En 60 år gammel Sugar Ray Leonard ville smøre ham i boksringen,” var en reaksjon. “Han kunne ikke vinne en irsk tittel,” la det respekterte irske boksestedet LoveIrishBoxing.The hashtag #FightersThatCanBeatMcGregor dukket opp og tråden ble peppered med en rekke komisk Bet 365 sarkastiske forslag, noen i bedre smak enn andre. Coror McGregor vinder boksekort, men Mayweather-kamp er fortsatt usannsynlig. Les mer

Det har blitt foreslått at McGregor kunne møte de ubeseirede, og pensjonerte, Floyd Mayweather. “Gratulerer med ham,” tilbød Leonard Ellerbe, administrerende direktør for Mayweather Promotions, som påpekte at McGregors kontrakt med UFC utelukker en kamp med Mayweather, før han tilføyet at irsken “ville få esen til å slå fra søyle til innlegg” hvis de gjorde det møtes i ringen.

Selvfølgelig ville han. McGregor ville ikke legge en hanske på Floyds vakre ansikt. Mayweather er en one-in-a-generation bokser, et defensivt geni i ringen.Se ned listen over fremtidige hall-of-famers på hans resume og vurder kaliberen han har håndtert med letthet. Mayweather kjempet Manny Pacquiao, Canelo Álvarez, Diego Corrales, Genaro Hernández, og ingen av dem plaget ham i det minste.

Argumenter kan gjøres at Oscar De La Hoya og Miguel Cotto var konkurransedyktige, at Zab Judahs håndfart holdt det interessant for noen runder, at Marcos Maidana’s grove taktikk forstyrret ham, og noen til og med sverger at José Luis Castillo fortjente beslutningen første gang. Men disse er relativt små poeng når de vurderes i den generelle sammenhengen av en feilfri 49-kamp, ​​19-årig, fem-divisjon, multi-tittel-vinnende karriere.

Mayweather har i stor grad vært uutholdelig mot det beste sporten av boksing har produsert de siste to tiårene.Så, med mindre han har alderen dramatisk i de 14 månedene siden han sist kjempet, noe som tyder på at en idrettsutøver fra en annen sport kunne utfordre ham, er det ulogisk i beste fall. Kanskje det eneste som er mer latterlig, tenker Mayweather ville Bet 365 overleve over 30 sekunder under MMA-regler med McGregor. Jeg er sikker på at de ville sette på et helvete av et show hvis det noen gang skjedde, men fra et konkurransedyktig sportskonkurranses synspunkt ville det være et ikke-tilfelle. Men hvis vi beveger oss forbi Mayweather og den nåværende eliten rundt 147-154 pounds, en fornuftig hvis helt hypotetisk samtale kan bli hatt om emnet McGregor lacing up boksehansker.McGregor er en utrolig begavet idrettsutøver som driver med en sport som vil ha gitt ham overførbare ferdigheter.

Da jeg først så MMA for et tiår siden, var jeg som de andre boksnings-fundamentalister som bare ser utsatte søyler og ineffektive slående, men hele sporten har utviklet seg siden da. Bak da var krigere med en brytningsbakgrunn fortsatt ansvarlig da sprawl-and-brawlers ankom for å motvirke de engang dominerende bakken. I dag er UFC imidlertid basking i en alder av effektiv slående, og McGregor er en av de som leder veien.

Irskmannen er en blandet martial artist i ordets verste forstand, men mens de fleste MMA fighters har utviklet seg fra en brasiliansk jiu-jitsu, eller bryting, eller taekwondo, eller Muay Thai bakgrunn, vokste McGregor opp boksing.Kunsten ble først hardwired i sin kjempehjerne da han gikk inn i Crumlin Amateur Boxing Club som en 12 år gammel scrapper. Han lærte å kaste hver slag, hvordan dekker seg, hvordan man kontrollerer avstanden, hvordan man bytter holdning og alt annet som kreves for å vinne noen nybegynnelsestitler. Han var kjent som et ublu mål i ringen og en intelligent fighter som var dygtig på å finne ut motstandere.Ved 16-årsalderen ble han tapt i verden med sparker og griper i et bur, men han har aldri glemt hvilken trener Phil Sutcliffe lærte ham i treningsstudioet i Dublin. FN-krigere gjør første skritt for å unionisere: “Det er en kamp for det som stemmer Les mer

Boxing fans scoff på det forslaget og plukke hull i sin stil og teknikk hver gang han utfører i Octagon, men å se en MMA-kamp gjennom en bokse linse er en helt meningsløs øvelse. Jeg har tilbrakt de siste fire månedene spøkskriveren Dan Hardys bok, og det tok omtrent 30 sekunder for UFC-fighter og analytiker å sette meg rett på den kontoen ved å si det blindingly åpenbare.

De forskjellige kravene til MMA gjør sammenligninger med boksing så fornuftig som kontrasterende rugby og NFL, men en Noen raske og relevante punkter kan gjøres. Kjernen i saken er at det ganske enkelt er så mange flere måter å bli skadet og miste i en MMA-bout. Det er så mange flere former for angrep og forsvar å være klar over.En standard, side-on-boksestilling er sjelden anbefalt innen Octagon fordi forbenet er for utsatt for spark og kroppens form gjør det vanskeligere å forsvare takedown-forsøk.

En MMA-fighter kan heller ikke forplikte seg til å kaste en perfekt boksestans ved å starte ved føttene med all rotasjon og sving på skuldrene som et slikt slag innebærer, for frykt for å forlate seg sårbare for alle slags tellere med knyttneve og kne og fot og albue, eller takedowns hvis den ikke lander rent.Til slutt, muligheten for å dekke opp og la åtte ouncehansker absorbere slag, eller til og med lene seg tilbake mot tauene for å unngå innkommende slag, er to flere “luksuser” nektet inne i buret.

Og likevel, selv tillater den myriade risikoen som er involvert i å bringe boksingsteknikker til en MMA-arena, ser McGregor-kamp, ​​det er klart at han gjør nettopp det. Selv om det er en overdrevet lang holdning, er han generelt glad for å nærme seg motstandernes side på. I de siste årene har stengene hans vært strammere, skarpere, mer effektive, og tilsynelatende fortsatt så sårbare som både Nate Diaz og Eddie Alvarez gjorde gjentatte turer til lerretet når de ble truffet.McGregor er også når han har manøvrert sin mann langt nok til høyre og i en vinkel som i stor grad forkaster faren for å bli motvirket, forberedt på å rotere hofter og legger hele kroppsvekten bak venstre hender rettet mot hans rivals hake. Ville han vare lenge med å kjempe denne nøyaktige veien i en boksring? Selvfølgelig ikke. Men poenget er at han er noen få skritt nærmere en premiefighter stil enn hver elite MMA-fighter foran ham.

Noen få skritt nærmere, men fortsatt en million miles unna? Kanskje, men en mann som ikke tror det, er seks-time All-Ireland-mester Conor Wallace.Newry-born Wallace ble valgt til å kopiere Nate Diazs stil i oppbyggingen til den berømte rematchen og tilbrakte åtte uker i Vegas for å forberede McGregor på sin søte hevn.

“En ting som stod ut fra Conor , “Wallace fortalte meg i dag,” er at han er en utrolig rask lærer. Han er vist noe, og han plukker den opp umiddelbart. Jeg var bare med ham i et par måneder, men i den tiden så jeg en massiv forbedring i boksing hans. Den andre tingen å huske på er at han har den eneste tingen som er viktig i profesjonell boksing, og det er en stor punch. Han har mye makt i den venstre hånden og motstanderne føler at når den lander.Gitt muligheten til å bruke sin tid til boksing, i stedet for å dele den med brasiliansk jiu-jitsu og grappling og Muay Thai og resten, ser jeg ikke hvorfor Conor ikke kunne kjempe for innenlandske titler i det minste. ”

Masse er uenig selvfølgelig. En av de mange boksene som ofte har ristet McGregors sjanser i en ring er den britiske superlette mesteren Curtis Woodhouse. Woodhouse pensjonerte uten å forsvare det belte og avsluttet med en 22-7-post. Woodhouse, det skal bemerkes, var også en toppnasjon profesjonell fotballspiller uten erfaring med boksing til 26 år. Jeg har alltid hatt størst respekt for Woodhouses prestasjoner.Det tar tydeligvis en spesiell idrettsutøver og mye hardt arbeid og engasjement for å konkurrere på høyeste nivå av fotball og boksing i Storbritannia, og han fortjener alle plager han mottar. Men hvis Woodhouse overgikk til boksing , hvorfor kunne ikke McGregor gjøre det samme? Når en teenage Woodhouse sparket en ball, var McGregor i en av de beste amatør bokseklubbene i Dublin, og lærte den handelen. På scenen av livet da Woodhouse spilte i Premier League med Birmingham City, slår McGregor ut topp MMA-krigere som José Aldo og Alvarez med knyttneve. Den tidligere fotballspilleren vant sin britiske tittel i en alder av 33 i den 28. bout av en åtte årig karriere.Er det så latterlig å tro at McGregor, nå 28, kunne refokusere på boksing og oppnå noe lignende? Hvordan ser det bra ut når man kjemper, av Conor McGregors styrke coach Les mer

Min gjetning er at vi sannsynligvis aldri vil vet. Ellerbe’s nonchalant reaksjon er sannsynligvis en av de mer rasjonelle vi ser i dag. McGregor er kjent for et forretningsområde så skarpt som hans dragter og en uhyggelig evne til å garantere seg noen få kolonne inches, uansett om innholdet er positivt eller negativt. Dette kan veldig godt være noe annet enn å skifte en bonde i forkant av fremtidige forhandlinger med sine nye UFC-overlords.Eller kanskje det var bare en billig og munter måte å få litt røre i sosiale medier på en ellers treg dag. Og selv om hans intensjoner om å boksen er ekte, har han tålmodigheten til å starte på en relativt lav rung og jobber seg opp som noen boksing trener med en unse av mening vil gi råd? Og har han viljestyrken til å gi de garanterte millioner som tilbys inne i Octagon de neste par årene å ta stor risiko i en annen sport?

Det synes lite sannsynlig, og i det uheldig lyset vil den beste muligheten for å se McGregor i en boksring være godt sirkus av en stor lønningsdag mot Mayweather.