VM 2018: Iran nær det fantastiske Portugal, men Quaresma-målet er nok

En sen straff tjente uavgjort for Iran mot Portugal i en dårlig temperert gruppevedtak i Saransk som ble dominert av VAR-avgjørelser og så Portugal gå gjennom til de siste 16 til tross for en anspent finale noen minutter.

Irans portugisiske trener, Carlos Queiroz, ga mot Fifa og VAR-systemet etterpå, og antydet at Cristiano Ronaldo burde blitt sendt av gårde for en sen albue på Morteza Pouraliganji. Den paraguayske dommeren, Enrique Cáceres, gjennomgikk opptak av hendelsen for det som virket som en alder før han til slutt viste et gult kort.Iran mot Portugal: VM 2018 – live! Les mer

“Albue er et rødt kort i reglene, reglene sier ikke om det er Messi eller Ronaldo,” sa Queiroz.

VAR omtalt i to andre viktige øyeblikk i kampen, med en straffe tildelt for hver side etter videoomtale.Ronaldos straffe, tidlig i andre omgang, ble reddet, mens Irans sene, kontroversielle straff ble omgjort til aplomb av Karim Ansarifard. Målet avlyste Ricardo Quaresmas åpner, men var ikke nok for Iran, og tjente bare til å sende Portugal inn i den vanskeligere delen av uavgjort og presset Spanias topp i gruppen på målforskjell.

Utligningen førte til en hektisk de siste minuttene, der Iran presset etter et andre mål som ville ha tatt dem gjennom.Et kort øyeblikk trodde halve stadion at Iran hadde funnet en usannsynlig vinner, men skuddet til Mehdi Taremi hadde truffet sidenettet; og så var det over alt. Alireza Beiranvand, og inn i øverste hjørne fra hjørnet av området. Beiranvand, hvis dykkerarm bare var sjenert for ballen, så syk ut, men i virkeligheten var det lite han kunne ha gjort for å stoppe skuddet.

Den første halvtimen inkluderer mange knepende taklinger og få klare- kutte sjansene, med særlig iranerne som ser anspente ut på grunn av spillets betydning.Dette var mest synlig på 10-minuttersmerket, etter en blanding mellom Beiranvand og Saeid Ezatolahi, hvor spilleren skled inn for å klarere akkurat da keeperen hans nærmet seg for å øse ballen. I stedet falt den løse ballen til João Mário. Han skjøt over, men Beiranvand dyttet Ezatolahi i brystet og skrek noen valg på ham. Like etterpå sølte Beiranvand det som burde ha vært et rutinemessig kryss og var heldig at ballen brakk til sin egen spiller.

Iran taklet hardt, og for det meste i første omgang, ganske.Alireza Jahanbakhsh forårsaket Portugal problemer på høyre side av Irans sporadiske forover og Raphaël Guerreiro fikk en bestilling for å få ham ned rett utenfor boksen.

Målet, rett før halvtid, førte til at iranske hoder droppet og kort opphevet den uendelige din vuvuzelas inne på stadion, der Iran-fansen dominerte. Imidlertid ble de bøyet rett etter omstarten. Ronaldo fikk et ben klippet av Ezatolahi like innenfor straffefeltet. Dommeren hadde ingenting av det, og i en før-VAR-verden ville Ronaldo rykte for å ha falt lett ha betydd at det var slutten på saken.

Men mennene i VAR-rommet signaliserte snart til dommeren at han burde se på nytt.Etter å ha sett omspillet hadde han ikke noe annet valg enn å tildele Portugal straffen, og iranernes protester førte til annet enn en bestilling for Ehsan Hajsafi. Beiranvand, som hadde sett seg møkkete hele natten, løste seg med en strålende redning, og startet i en posisjon bak målstreken og hoppet frem. Facebook Twitter Pinterest Mehdi Taremis har en viktig sjanse for stoppetid like bred. Foto: Mladen Antonov / AFP / Getty Images

Den redde straffen trakk enorm jubel fra de iranske fansen og ansporet laget videre til en angrepsperiode.Saman Ghoddos satte inn for Jahanbakhsh, som hadde forsvunnet ut av spillet i andre omgang, skuddet et lavt skudd like utenfor et innlegg, men for det meste var Portugal i kontroll, og de store brølene som fulgte med hvert Iran-angrep ble sjeldnere.

De tok til for å se etter usannsynlige straffer: Tre ganger i andre omgang gikk iranske spillere optimistisk ned i området. Dommeren ble advart av dommeren for rasende å gjøre VAR-bevegelser på sidelinjen.

Kampen ble mer ondskapsfull etter hvert som det gikk, med knasende taklinger, dykking og medfølt trakassering av dommeren fra begge sider. Det virket som om Portugal ville holde på for seieren, men det var fortsatt dramatikk fremover. Først var VAR-avgjørelsen om det røde kortet for Ronaldo. Kontakten var der, men svak, og til slutt gikk dommeren for et kompromiss gult.Rask guide Dramatisk natt til VAR i gruppe B Vis skjul Iran straffappell

Så kom Irans fjerde straffeanke, for en håndball som Cédric Soares visste lite om. Det så knapt mer lovende ut enn de tre foregående ropene, men ble henvist til VAR og til slutt gitt. Innbytteren Ansarifard fyrte en perfekt straffe inn i øverste hjørne, men det var allerede dypt inne i stoppetid. Taremi var utenfor målet de siste sekundene, og mens fløyta gikk falt iranerne ned på bakken deprimert. Spain holdt av Marokko, men Iago Aspas-målet sikrer at de møter Russland Les mer World Cup Fiver: registrer deg og få vår daglige e-post med fotballSpillervurderinger