Å ha ferdigheter med raske motangrep

La oss se på en gang imot forsvarsfotball – Catenaccio – i serie A. Rundt 1990-tallet begynte de italienske lagene å sakte bevege seg bort fra ham. Dette skyldtes delvis det faktum at spillet selv var i endring. De angripende spillerne bokstavelig talt hvert år tvang forsvaret til å spille på et stadig høyere nivå for å stoppe dem. Nå vil innsatsen som ville vært nok til seier være liten. I tillegg, fra markedsføringssynspunkt, ser lag som spiller vakkert og spektakulært ut de mest attraktive, og klubber som satser på forsvar, holder seg ikke helt oppe med tiden.

I Italia begynte flere og flere lyse spillere fra angrepsgruppen, både hjemmelaget og importert fra andre mesterskap, da Serie A i de årene var den rikeste ligaen. For eksempel, hvis du angriper Diego Maradona og et par stjerner av litt mindre kaliber, er det mye lettere å gi ham ballen og vente på at den skal ende. Nå er det ikke mer enn to spillere som alene kan bestemme utfallet av en kamp.

Du kan også koble til enkel logikk: Hvis du mister, så angriper, kan du lagre spillet, og hvis du fører inn på kontoen, så slår du endelig motstanderen. Tvert imot: Tallene på resultattavlen er til din fordel, og du står i forsvaret. Ikke dårlig, men sjansene for å øke fordelen er små, og enhver gjenoppretting, et annet tap av konsentrasjon eller til og med en rettslig feil kan bli dødelig. Hvis du er nødt til å recoup, så er det veldig dårlig.

Å ha ferdigheter med raske motangrep, har du selvfølgelig en stor fordel i kamper der du klarer å komme videre i poengsummen. Husk hvor trygt “Atletico” følte seg i det første spillet med “Bayern” etter Sauls fantastiske mål. Problemet er at et slikt mål ikke kan planlegges, så vel som det faktum at det kan hamres inn i målet ditt.

Det viser seg at denne tilnærmingen er ganske eventyrlystne. Sant er det også sant at Simeone hadde rett til å spille på hans styrker. Diego fulgte klart planen og ventet på muligheten til å levere et knusende slag. Det skjedde bare slik at målet kom ganske raskt. Hvis han tok risikoen og prøvde å slå katalansene eller München i åpen fotball, ville han nok ha ventet på feil.