Fremveksten av en ny mann på broen

Laget annonserte utnevnelsen av en ny trener, som blir Ranieri. Italiensk kort tid før dette ble avskediget fra det greske landslaget, som han klarte å miste en fotballdverv – Færøyernes lag. I denne forbindelse var beslutningen fra den thailandske eieren for mange en overraskelse. For Claudio var den britiske klubben allerede det 16. stoppet i sin coaching karriere. Målet, uttalt av Ranieri, var ganske prosaisk: for å redde et sted i Premier League, fikk 40 poeng, som, så stiltiende vurdert, er nok for en garantert redning.

8. august 2015. God start

Sesongen ble åpnet av en fremtidig mester mot Sunderland. Den lyse duellen endte i en 4: 2 seier og en dobbel av Riyadh Marez, kjøpt et år før, da “revene” fortsatt bodde i Championship. Hans bidrag til seieren i form av et mål laget av Jamie Vardy, som i 2012 hadde den femte divisjonen. Ser tilbake, ser det ut som at spillet har blitt speilet til neste sesong for Leicester.

24. oktober 2015. Nullspillet lønner seg i sin helhet … pizza

Foxene gjorde et flott gjennombrudd – et tap i ni kamper – men spillet på forsvaret lot mye å være ønsket. Ranieri bestemte seg for å motivere sine spillere med løftet om at hvis de spilte spillet til null, ville han behandle dem alle til pizza. I den tiende runden forlot Crystal Palace feltet uten vellykkede streik, og Claudios plan fungerte briljant. Tradisjonen med kvelden av pizza etter å ha holdt porten intakt ble videreført. Den italienske demonstrerte igjen at han er en utmerket psykolog og motivator.

28. november 2015. Vardi er rekord og vanskelig tidsplan på nesen

Vardi scorer i den 11. NPS-kampen, noe som gjør at han kan etterlate seg prestasjonen til Rud van Nistelrooy, og setter en ny bar for opptreden. Sann, det matcher med Manchester United, i form av som nederlandskeren etablerte denne prestasjonen på den tiden, kastet klubben til andreplass. Gitt de kommende kamper mot Chelsea, Liverpool og Manchester City, tvilte mange om at klubben skulle reise til New Year-ferier i et godt humør.