Hvis du gjennomfører en undersøkelse av fans

Hvis du gjennomfører en undersøkelse av fans for å bestemme spillestilen til moderne Atletico, vil resultatene være ganske forutsigbare. Det absolutte flertallet vil svare på at for “madrass” er hovedinnholdet pålitelighet i forsvaret. Hovedtreneren til Madrid-laget legger stor vekt på denne komponenten, og derfor er det ikke så lett å score Atletico. Ikke rart at den syvende sesongen på rad Madrid laget mindre enn resten savner i eksemplet.

På mange måter, takket være denne spillestilen, har målvakt Jan Oblak og forsvarer Diego Godin blitt nesten standarder i sine roller. I fotballverdenen er begge høyt verdsatt for deres pålitelighet og stabilitet – kvaliteter som er iboende i nesten alle avdelinger av Diego Simeone, hvis vi snakker om organisering og gjennomføring av defensivt arbeid.

Det er ikke overraskende at Atletico-midtbanespillere i deres spill i mange år gir hjelp til sine forsvarskollegaer. Simeone spilles ikke av de som mangler fysisk tilstand, eller de som ikke kan bruke på banen for potensielt 120 minutter uten alvorlige tilbakeslag i spillet. Treneren krever fra spillerne i midten av feltet et stort engasjement, bevegelse og utholdenhet i kampen for ballen. Simeone spiller med andre ord slike “arbeidere” for seg selv, hvis hovedoppgave er å ikke oppfinne vanskelige angrepskombinasjoner, men for å få resultatet på en enkel og effektiv måte. Den første betingelsen for dette er å holde portene deres “tørre”.

I mange år, hvor Atletico imponerte alle med sine heroiske defensive ideer, mottok Simeone-laget fortjente komplimenter for muligheten til å stoppe selv slike fotballangrepende monstre som Barcelona eller Real. Om den beste steinen i forsvaret av “madrass” gjentatte ganger “brøt tenner” de beste fotballspillerne i vår tid, Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. Samtidig virket det som Atletico fotballspillere betingelsesløst deler utsikten på fotballen til sin mentor og får stor glede av å utføre under sitt lederskap. Spillerens tro på treneren var absolutt og ubestemmelig.