Kallenavn av fotballklubber og deres opprinnelse

merkury5811Faktisk slår Lokomotiv alle poster i antall kallenavn blant russiske lag. Faktum er at klubben tilhører de russiske jernbanene, og dette innebærer et stort sett med kallenavn – “sovende”, “jernbane”, “lokomotiv” og mye mer. Det mest interessante er kallenavnet “det femte hjulet”, som ble gitt på 80-tallet. Faktum er at det da var fire sterkeste lag i Moskva – Spartak, Dynamo, CSKA og Torpedo. Lokomotiv oppnådde ikke suksess, og fansen kalte det det “femte hjulet i en Moskva fotballvogn”. Nå, så få folk ringer til klubben, men for veteraner høres denne “teaser” fornærmende ut. Det er også verdt å merke seg at inntil nylig kalte Loko-fansen sin klubb Loskomotiv. Det er ikke vanskelig å gjette at dette er en vanlig takknemlighet til den evige kaptein Dmitry Loskov, som ga laget 13 år.

“Siberia” – “chikalda”, “eagles”

Kallenavn av fotballklubber og deres opprinnelse. Russland.
Klubben fra Novosibirsk er ikke leder av russisk fotball, men er kjent for sine fans som kaller seg “Chikalda”. I 2006 var det et interessant tilfelle knyttet til rebranding arrangert av ledelsen av teamet. De bestemte seg for å endre det tidligere navnet på klubben “Chkalovets” til “Sibiria”. Fansene sloss med dette med all sin styrke, fordi navnet på organisasjonen deres ikke lenger var fornuftig. Som et resultat har innovasjon vunnet. Forresten er eagle avbildet på Sibirens nye emblem, denne fuglen er blitt symbolet til klubben og dets nye kallenavn.

“Spartak” – “griser”, “folks lag”, “hemorroider”

Det mest populære laget i landet har mange kallenavn, og vi vil prøve å forklare dem kort. “Spartak” kalles “kjøtt”, “griser” og “slaktere” på grunn av det faktum at laget i løpet av 20-årene ble kalt “Pischevik” og representerte kjøttprosesseringsanlegget. Som det er tilfelle, begynte fansen å fornærme seg ved disse ordene, men da dro de seg og begynte å bruke dem. Det berømte sloganet: “Hvem er vi? Kjøtt! “Ble til telefonkortet til fansen. Mange tror at “Spartacus” er et “landslag”, da det var uovervinnelig og det har en stor hær av fans i landet, men faktisk er det ikke. Faktum er at, i motsetning til andre ledende USSR-klubber, tilhørte “rødhvitene” ikke noe foretak.