Spania holdt av Marokko, men sist gispet Iago Aspas-målet sikrer at de møter Russland

I det siste øyeblikket av Spanias siste gruppespill, Fernando Hierro og alle Spanias ubåter var plutselig av benken, idet de febrilsk signaliserte til spillerne sine, en finger hevet på hver hånd, knapt i stand til å tro hva som nettopp hadde skjedd og desperat prøvde å formidle nyhetene. På en eller annen måte visste de ikke hvordan, de hadde gjort det – eller det hadde blitt gjort for dem.Ikke bare hadde de unngått nederlag med et sent mål, til slutt gitt av VAR etter en plagsom venting, men et annet sent mål 1,593 km unna betydde at de hevdet Sportingbet førsteplassen i gruppe B, teknologi som fortalte dem om deres skjebne, hendelser andre steder bestemte det. World Cup 2018 : Iran i nærheten av det fantastiske Portugal, men Quaresma-målet nok for uavgjort. Les mer

Selv om Spania aldri virkelig var i fare for å bli slått ut, så betydde førsteplassen: De reiser nå til Moskva for å møte Russland i stedet for Sochi for å spille Uruguay og unngå halvparten av uavgjort som sannsynligvis vil omfatte Brasil, Tyskland, Frankrike og Argentina. “Moskva vil være nydelig,” sa Hierro; uansett hva det er, kunne det vært verre. På øyeblikk som denne skjebnen vender seg og fremtidene bygges. Spania kan sikkert føles som noe forskjøvet her i kveld.Sergio Ramos kalte det et “vendepunkt”.

Ved 2-1 ned til Marokko erstatter Iago Aspas en 92 minutters utligning som ble utelukket for offside, og deretter dommeren, Ravshan Irmatov, konsulterte videoen . Samtidig ble Spanias feiring forkortet, og alt i pause, et helt stadion i suspendert animasjon. Minutter gikk, stillheten falt til Irmatov pekte mot sentrumsirkelen, målet gitt. Samtidig forandret alt seg langt unna, utenfor deres kontroll. Nok et mål på 92 minutter, denne gangen en kontroversiell straffe for Iran, tok Spania fra andreplass til første – og en helt annen vei til finalen.

Det hadde virket så upålitelig et øyeblikk før og for det Sportingbet meste av natten.For Portugal var det smertefullt og for Marokko grusomt igjen: portrettet av et verdensmesterskap som de fortjente så mye mer. De kunne knapt tro det. Nordin Amrabat spyttet: “VAR er tullete” da han dro. Aziz Bouhaddouz sa: “Vi har ikke hatt noe hell. Vi har spilt utrolig. I forrige uke hadde Ronaldo en sjanse og scoret: det er grunnen til at vi tapte og dommeren var dritt – beklager engelskene mine. ”Hurtigguide Dramatisk natt til VAR i gruppe B Show Skjul Iran straffanke

Hvis de ikke kunne tro på det og heller ikke Spania, så glade som de var lettet. Og hvis et Cristiano Ronaldo-mål hadde sunket Marokko, reddet et Ronaldo-straffespark Spania. Det gjorde Aspas.Hervé Renards spillere respekterte løftet sitt om at de ville “bruse som løver for stoltheten til Marokko” og komme i løpet av sekunder etter å ha beseiret Spania, hvis turnering dette tross alt kan være. Nede etter et kvarter og igjen med øyeblikk å gå, hadde de sin sene utligning, men til og med det var ikke nok før Karim Ansarifards straffespark i Saransk. Irans Carlos Queiroz berører Fifa over Cristiano Ronaldo VAR rømning Les mer

Det hadde vært en lang, emosjonell natt som begynte med Sergio Ramos feil som tillot Khalid Boutaïb å løpe unna og score, skli ballen mellom bena til David de Gea og tilby konkurrerende visjoner om Spania: dypt imponerende til tider, dypt sårbar for andre. “Vi må være selvkritiske,” sa Hierro. Fem mål som ble inngått på tre kamper er ikke veien.Hvis vi slipper inn mål så lett, vil det være vanskelig å nå målet.

Etter å ha falt bak, fikk Spania et grep, tilbøyelig til venstre der Andrés Iniesta og Isco kombinerte og akselererte. Isco rullet ballen under piggene sine, og tilbyr den, gjemte den og vendte seg bort fra utfordringer. Iniesta satte fart, men Sportingbet mobil bonus sprint aldri; i stedet skøyt han. Utenfor dem suste Alba med surrende ben. Hver pasning hadde formål og Spania hadde snart utligningen, ballen beveget seg raskt gjennom mange stasjoner: Iniesta, Isco, Diego Costa, Iniesta, Isco og inn i nettet.Men mens Spania kontrollerte at de forble i faresonen, sendte et kast inn Boutaib bort igjen bare for David De Gea for å redde sin første redning av turneringen.

På 1-1 ved halvtid var Spania gjennom, men Portugals ledelse betydde at de etterfulgte sine iberiske naboer og andre omgang begynte dårlig. Gerard Piqué var heldig som ikke ble straffet for en håndball; De Gea slo ikke overbevisende da M’barek Boussoufa stakk inn; og Amrabat krasjet et forbløffende skudd av stolpen. Alt i løpet av 10 minutter der Nabil Dirars fart åpnet Spania. I mellomtiden savnet Ronaldo en straff som ville avgjøre dette i Saransk. World Cup Fiver: registrer deg og få den daglige e-posten til fotball.

Spania svarte og ble presserende nå. Til og med subsene var raske, og hoppet av benken for å returnere ballen.Ballbesittelsen var deres, pasningen gikk opp over 500 i løpet av timen, men mulighetene var få. Isco fikk en heading klarert av streken av Romain Saïss, Piqué nikket bredt. Hierro grep inn, Marco Asensio og Aspas ble introdusert. Spania hadde 15 minutter, men trengte to mål for å vinne gruppen. Da det viste seg, trengte de ikke å få begge deler – og til og med å innrømme at det til slutt ikke kostet dem, etter at Fayçal Fajrs senre hjørne ble møtt med en ruvende header fra Youssef En-Nesyri.

Spania var på kurs for nederlag til Aspas flikket inn utligningen. Først ble det ikke tillatt, men VAR ble kalt. Ventetiden føltes evig, og da målet ble gitt, økte spenningen, konfrontasjoner på touchline, langt borte hadde Iran scoret. Fingrene ble hevet og varslet utrulige fotballspillere.Marokko hadde brølet og hadde skremt dem, men de hadde ikke stoppet dem. Spillervurderinger